Полузащитникът на ЦСКА Станислав Шопов вече е възстановен от летния вирус, който го повали в навечерието на първия мач с Базел от плейофа на Лигата на конференциите и взе пълноценно участие във вчерашната тренировка на тима, пише „Тема спорт“. Тя бе първа за възпитаниците на Саша Илич, след като те получиха двудневна почивка след победата с 1:0 над швейцарците. В момента в състава няма никакви кадрови проблеми.

Шопов отпадна в последния момент от групата за мача на „Васил Левски“, тъй като вдигна висока температура. Лекарският щаб на ЦСКА реагира моментално, а направеният му тест за коронавирус бе отрицателен. Състоянието му обаче не му позволяваше да бъде на терена няколко дни, като се наложи дори да посети болнично заведение.

Халфът вече се чувства отлично, като ще пътува с отбора за Швейцария в сряда сутрин и ще може да вземе участие в реванша с Базел. Той обаче ще остане на резервната скамейка, а на позицията зад централния нападател отново ще стартира Джонатан Линдсет. Норвежецът се представя много силно, откакто пристигна от Сарпсборг и измести от титулярния състав Шопов и Туфегджич. Досега през сезона родният младежки национал има 5 мача за първенството и 4 в европейските клубни турнири, в които записа 3 асистенции.

Снимка: БГНЕС